onsdag den 4. februar 2015

Træstammer og opskrift




God onsdag 


Som lovet kommer opskriften på vores hjemmelavede træstammer.




Det er så de "sørgelige" rester jeg nåede at få taget billede af :-)


Træstammerne vil vi næste gang lave med lys chokolade og blande noget fra en dag gammel chokoladekage i. Da sønnen synes de smagte FOR meget af mørk chokolade. 

Men det er selvfølgelig en smagssag :-)


Opskriften på træstammer:



200 g mørk chokolade

25 g smør

½ dl piskefløde

2 ss romessens

100 g fint revet marcipan


Overtræk:


200 g groft revet marcipan

100 g flormelis

25 g glukosesirup

100 g mørk chokolade


Hak chokoladen og smelt den i vandbad. Rør smør, fløde og romessens i den smeltede chokolade og tilsæt fint revet marcipan. Sæt massen på køl et par timer.


Form 12 træstammer af massen. Den er klistret, men form den så godt du kan. Stil dem på køl et par timer, til massen er hård.


Kom marcipan, flormelis og glukose i en skål og rør sammen med en håndmixer med dejkrogen, til en ensartet konsistens. Rul marcipanmassen ud på bordet drysset med lidt flormelis. Skær den ud i passende stykker og rul den om træstammen.


Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Dyb enderne af hver træstamme i chokoladen og sæt dem igen på køl.


Velbekomme :-)


Knus fra Chapline

Ingen kommentarer:

Send en kommentar