lørdag den 18. oktober 2014

Der bages....




Dagen i går blev bla brugt på at bage Macarons og Twixbar.
Og selv om de ikke er de flotteste så smager de skønt.

Det var første gang vi bagte Macarons og de endte ikke helt så flotte som håbet. Glæden var ellers stor, men de faldt desværre lidt sammen de sidste minutter i ovnen. Men nu er det prøvet og måske en dag til en særlig anledning prøver vi igen.



Opskriften på Macarons er :

    Macarons
  • 100 g mandelmel
  • 200 g flormelis
  • 15 g kakao (2 spsk)
  • 80 g æggehvider
  • 20 g sukker
  • Chokoladeganache
  • 120 g god, mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde
Sådan gør du
    Macarons
  1. Sigt mandelmel, flormelis og kakao sammen.
  2. Pisk æggehviderne hvide og næsten stive. Tilsæt sukker og pisk dem helt stive.
  3. Fold forsigtig de tørre ingredienser i æggehviderne lidt af gangen til en jævn masse,
  4. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl.
  5. Sprøjt 28 runde cirkler ud på bageplader med bagepapir.
  6. Lad dem tørre ved stuetemperatur i ca. 20 minutter.
  7. Bag dem ved 160 grader i 12-15 minutter.
  8. Tag dem ud og lad dem afkøle lidt på bagepapiret.
  9. Tag dem af og afkøl.
  10. Chokoladeganache
  11. Bring fløden i kog og smelt chokoladen heri. Pas på det ikke skiller.
  12. Køl ganachen helt af.
  13. Pisk den lidt op og smør/sprøjt 14 macarons med cremen. Læg forsigtigt de 14 andre "låg" på og pres kager lidt sammen.
  14. Lad kagerne sætte sig (min. 1 time) inden servering

Vores Twixbar har vi prøvet at lave en gang før og det sværeste er at smøre den smeltede chokolade over dem. 



Opskriften på Twixbar er: 


     Bund: 

     225 g smør
     ½ kop sukker
     2 kopper mel
     1/4 tsk bagepulver
     ½ tsk salt
     ½ tsk vanilie ekstrakt

     Karamelfyld:

     ca 350 g blød karamel 


     Chokolade til at overtrække med.


     Smørret skal være stuetemperatur. Tilsæt vanilie ekstrakt og bland det godt.
     Bland sukker i.
     I en anden skål blandes mel, bagepulver og salt.
     Så blandes det tørre med smørret og rør godt til du har en dej.
     Rul dejen ud til en firkant - ikke for tyndt.
     bages i ovn i 10-12 min ved så høj temperatur som muligt. (ca 275)

     Karamellen smeltes i microbølgeovn og smøres ud over den bagte og AFKØLEDE bund.
     Og lad det køle af i ca 15-20 min - gerne i køleskabet
     Imens smeltes chokoladen over vandbad.
     Skær den afkølede bund ud i den størrelse stykker du ønsker med en skarp kniv og vend      dem i den smeltede chokolade og sæt dem til tørre på et stykke bagepapir.

Nu skal resten af lørdagen bruges på mit lampeprojekt så det snart kan vises.
Og så skal der hygges.


Kan I ha en dejlig dag og på gensyn

Knus fra Chapline



Ingen kommentarer:

Send en kommentar