Dagen i går blev bla brugt på at bage Macarons og Twixbar.
Og selv om de ikke er de flotteste så smager de skønt.
Det var første gang vi bagte Macarons og de endte ikke helt så flotte som håbet. Glæden var ellers stor, men de faldt desværre lidt sammen de sidste minutter i ovnen. Men nu er det prøvet og måske en dag til en særlig anledning prøver vi igen.
Opskriften på Macarons er :
- 100 g mandelmel
- 200 g flormelis
- 15 g kakao (2 spsk)
- 80 g æggehvider
- 20 g sukker
- 120 g god, mørk chokolade
- 1,5 dl piskefløde
Macarons
Chokoladeganache
Sådan gør du
- Sigt mandelmel, flormelis og kakao sammen.
- Pisk æggehviderne hvide og næsten stive. Tilsæt sukker og pisk dem helt stive.
- Fold forsigtig de tørre ingredienser i æggehviderne lidt af gangen til en jævn masse,
- Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl.
- Sprøjt 28 runde cirkler ud på bageplader med bagepapir.
- Lad dem tørre ved stuetemperatur i ca. 20 minutter.
- Bag dem ved 160 grader i 12-15 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle lidt på bagepapiret.
- Tag dem af og afkøl.
- Bring fløden i kog og smelt chokoladen heri. Pas på det ikke skiller.
- Køl ganachen helt af.
- Pisk den lidt op og smør/sprøjt 14 macarons med cremen. Læg forsigtigt de 14 andre "låg" på og pres kager lidt sammen.
- Lad kagerne sætte sig (min. 1 time) inden servering
Macarons
Chokoladeganache
Vores Twixbar har vi prøvet at lave en gang før og det sværeste er at smøre den smeltede chokolade over dem.
Opskriften på Twixbar er:
Bund:
225 g smør
½ kop sukker
2 kopper mel
1/4 tsk bagepulver
½ tsk salt
½ tsk vanilie ekstrakt
Karamelfyld:
ca 350 g blød karamel
ca 350 g blød karamel
Chokolade til at overtrække med.
Smørret skal være stuetemperatur. Tilsæt vanilie ekstrakt og bland det godt.
Bland sukker i.
Bland sukker i.
I en anden skål blandes mel, bagepulver og salt.
Så blandes det tørre med smørret og rør godt til du har en dej.
Rul dejen ud til en firkant - ikke for tyndt.
bages i ovn i 10-12 min ved så høj temperatur som muligt. (ca 275)
Karamellen smeltes i microbølgeovn og smøres ud over den bagte og AFKØLEDE bund.
Og lad det køle af i ca 15-20 min - gerne i køleskabet
Imens smeltes chokoladen over vandbad.
Skær den afkølede bund ud i den størrelse stykker du ønsker med en skarp kniv og vend dem i den smeltede chokolade og sæt dem til tørre på et stykke bagepapir.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar