fredag den 10. juni 2016

Spis brød til...

Hej søde læsere..


Jeg håber I har haft det godt og har fået nydt det gode vejr. 



Her har der været travlt.
Den have jeg har snakket så meget om er endelig blevet lavet. Fliserne er blevet lagt. 
Og jeg er  LYKKELIG. 



Jeg fik smidt en masse ud i samme forbindelse og nu er det helt enkelt, med havebord, stole, et par liggestole og et langt grillbord. Billeder kommer når det hele er ordnet.



Vi spiser ude i haven hver dag. Både frokost og aftensmad og ind imellem er morgenmaden også nydt derude. 
ELSKER sol og sommer. 



Jeg har bagt disse lækre madbrød som smager skønt til feks grillmad eller en god pastasalat. 

 
 




Opskrift :



200 g smør

1 liter letmælk

50 g gær

2 tsk salt

2 ss sukker

1,75 kg hvedemel (eller så lidt som mulig til dejen får god konsistens)

100 g smør til at dyppe brødene i

3 store fed hvidløg

Sesamfrø

Hakkede urter

Krydderblanding, for eksempel Provence-krydder eller paprika


Det bliver en stor potion som giver dig tre brød. Men det er godt at lave lidt ekstra, for de er super gode at have i fryseren.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsæt mælken, rør til blandingen er håndvarm.
Hæld mælkeblandingen i en skål og tilsæt gær, salt, sukker og mel. Ælt godt til dejen får en god konsistens. Lad dejen hæve et varmt sted i ca 40 minutter.
Del dejen i tre. Rul mindre kugler af hver del og læg dem på en tallerken, da er det enklere når du skal dyppe dem. Det kan være en fordel at lave et brød om gangen, da dejen hæver hurtigt. Hvis du ikke har tre tærteforme kan du også lave brødene i en springform eller lignende.
Dyp kuglerne i hvidløgsmøret og drys med ønsket topping.
Læg kulgerne i en tærteform, der må gerne være lidt afstand imellem dem, da de hæver lidt. Lad dem efterhæve under plastfilm i ca 40 minutter.
Bages midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter til de er gyldne.
Serveres varme lige fra ovnen, eller lav dem færdig i god tid og varm dem lidt i ovnen ved 100 grader før de serveres.
Er velegnet til at fryse.

Ønsker alle en dejlig weekend. 
På gensyn.

Knus fra Chapline


Ingen kommentarer:

Send en kommentar