mandag den 1. december 2014

Glædelig 1. december



Så er jeg tilbage igen...men på nedsat kraft.

Det har været en hård tid og jeg har måttet holde en pause fra alt i 3 uger.
Nu prøver jeg så småt at finde vej tilbage tilbage til en normal hverdag og en december måned med alt hvad der hører til.

Sønnen og jeg brugte søndagen på at lave adventskrans,- selv om der ikke længere er meget krans over den.




Vi bagte Brosten og lavede havregrynskugler. 
De smager så dejligt.
Ren hygge.




Vil du selv bage Brosten eller lave Havregrynskugler, så kommer opskrifterne her :


Brosten:

½ kg Honning varmes -  ikke alt for varmt.
Deri hældes ½ kg mærk farin og 3 hele æg, ½-1 tsk kanel, saften og revet skal fra en citron, ca ½ pose pommeransskal, 1 tsk natron med top, en lille smule kulør og ca 800-900 gram mel.

Alt blandes sammen med en grydeske.

Dyp en teske i lidt vand og tag en lille potion dej op i hånden og for den med skeen til en lille kugle og sæt den på en bageplade med bagepapir. 
Kagerne flyder ud så de må IKKE stå for tæt.

Bag dem i ovnen ved 225 grader alm ovn eller 200 grader varmluft i 3-4 min.
Hold øje...de må IKKE være mørke eller hårde.

Når de er kolde pyntes de med en klat hvis glasur på toppen.


Havregrynskugler:

5 kopper havregryn
2 kopper sukker
5 ss cacao
50 gram margarine
4 tsk mandelessens
1 kop kold kaffe

Det hele æltes godt sammen og rulles til kugler.
Kan rulles i kokos, chokolade eller bare være naturel.

På gensyn


  Knus fra Chapline


Ingen kommentarer:

Send en kommentar