fredag den 20. april 2018

Skøn opskrift



Hej søde læsere....


Så blev det fredag og det er helt fantastisk vejr.
Det nydes til fulde.
Haven er ordnet (igen), Hyggehjørnet er på plads. Der er gjort klar til nye plante indkøb. Vasketøjet tørrer lynhurtigt. Arbejdet kan nogle dage klares siddende uden for og solen nydes.
Hvad kan man forlange mere?

Nu hvor det gode vejr er her, så begynder grill sæsonen også. Og jeg har en virkelig god opskrift på brød der passer perfekt til de lune aftener med grillmad.Jeg har tidligere delt den her på min Blog, men den er så god at den godt kan klare at blive vist igen.

Så here goes.... 




 Opskrift :



200 g smør

1 liter letmælk

50 g gær

2 tsk salt

2 ss sukker

1,75 kg hvedemel (eller så lidt som mulig til dejen får god konsistens)

100 g smør til at dyppe brødene i

3 store fed hvidløg


Sesamfrø

Hakkede urter

Krydderblanding, for eksempel Provence-krydder eller paprika


Smelt smøret i en kasserolle. Tilsæt mælken, rør til blandingen er håndvarm.Hæld mælkeblandingen i en skål og tilsæt gær, salt, sukker og mel. Ælt godt til dejen får en god konsistens. Lad dejen hæve et varmt sted i ca 40 minutter.Del dejen i tre. Rul mindre kugler af hver del og læg dem på en tallerken, da er det enklere når du skal dyppe dem. Det kan være en fordel at lave et brød om gangen, da dejen hæver hurtigt. Hvis du ikke har tre tærteforme kan du også lave brødene i en springform eller lignende.Dyp kuglerne i hvidløgsmøret og drys med ønsket topping.Læg kulgerne i en tærteform, der må gerne være lidt afstand imellem dem, da de hæver lidt. Lad dem efterhæve under plastfilm i ca 40 minutter.Bages midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter til de er gyldne.

Serveres varme lige fra ovnen, eller lav dem færdig i god tid og varm dem lidt i ovnen ved 100 grader før de serveres.
Er velegnet til at fryse.


Det bliver en stor potion som giver dig tre brød. 

Men det er godt at lave lidt ekstra, for de er super gode at have i fryseren.


Ønsker alle en fantastisk weekend.

Nyd hvert et minut.

Pas godt på jer selv og hinanden.

Knus og på gensyn.

Chapline





Ingen kommentarer:

Send en kommentar